Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı

06.12.2017 2776

06-06-2020

Grafik ve Fotoğraf Alanı Çerçeve Öğretim Programı ile bireylere, öncelikle temel bilgileri içeren bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra çağımızın gereği olan insan ilişkileri, iletişim kurabilme, değişimlere ve teknolojiye uyum sağlayabilme, sistemleri anlayıp kullanabilme yeterliklerini kazandırmak hedeflenmiştir.

Programın genel amacı; bireylerin, temel yeterlikler üzerine, temel mesleki bilgi ve becerilerle donatılmasını sağlamaktır. Kazandırılan mesleki bilgi ve becerilerle sektörün beklentileri doğrultusunda kaliteli hizmet sunabilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çevre ve toplum bilincine sahip, güç birliği bilinci ile kendi iş yerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirebilen ve işin her aşamasında kaliteden sorumlu olmanın gereğini bilen bireyler yetiştirmek hedeflenmiştir.

Grafik ve Fotoğraf alanı Çerçeve Öğretim Programında;

1. Grafik,
2. Fotoğraf Çekim,

3. Fotoğraf Baskı dalları yer almaktadır.

06-06-2020

Grafik: Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla tasarımları elle ve bilgisayarla sanatsal ölçütler içinde hazırlama yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Fotoğraf Çekim: Ürün veya konunun fotoğrafını çekme, çektiği fotoğrafları baskıya hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Fotoğraf Baskı: Çeşitli özelliklerdeki, klasik veya otomatik banyo ve baskı sistemlerinin çalışmaları hakkında yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Okulumuzda GRAFİK TASARIM DALI bulunmaktadır.

Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı; Grafik Tasarım dalında reklam, çeşitli baskı, resim, çizim, grafik, bilgisayar programları (Corel, photoshop, indizayn vb) ve bunlarla ilgili her türlü sanat danışmanlığını kapsayan işlerin bütününe yönelik eğitim verilmektadir.

**STAJ/BECERİ EĞİTİMİ BİLGİLERİ**

Öğrencilerimiz haftanın son üç günü staja gitmektedir.

Birden fazla şubesi olan alanlarımızda diğer şube haftanın ilk günü staja gider.

Asgari ücretin en az üçte biri kadar maaş alırlar

Okul Tarafından kaza sigortası yapılır

11. sınıfta iş güvenliği eğitimi alırlar

STAJ YERLERİMİZ

ÖĞRENCİLERİMİZİN STAJ YAPTIĞI KURUMLAR

5-Türk Standartları Ensitüsü

6-Çesitli ilçelerdeki Belediyeler (Çankaya Keçiören Büyükşehir Pursaklar)

7-Tarım TV

8-Telekom

9-İşkur

10-Milli Eğitim

11-Devlet Demiryolları

12-Çesitli Reklam Ajansları

13- Çeşitli Matbaalar

14-Çesitli Fotoğraf stüdyoları

15-Çesitli Dijital kopyalama merkezleri ve büyük kırtasiyeler

TRT

TİGEM

Toprak Mahsülleri Ofisi

Devlet Malzeme Ofisi

ACAR FOTOĞRAFÇILIK

ANADOLU AJANSI T.A.Ş.

DERS ALETLERİ YAPIM MERKEZİ

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI EĞİTİM DAİRE BAŞ.

TEPE HOME MOB.VE DEK ÜRÜN. SAN. TİC. A.Ş.

DERS ALETLERİ YAPIM MERKEZİ

ULUS PTT BAŞ MÜDÜRLÜĞÜ