Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri Alanı

06.12.2017 3047

Bilişim Teknolojileri Sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.                               

Bilişim sektörü firmaları, hizmetleri ile ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlamaktadır. MEGEP kapsamında Bilişim Teknolojileri alanı altında, bilgisayar teknik servisi, veri tabanı programcılığı, web programcılığı, ağ işletmenliği dallarında öğretim programları hazırlanmıştır. Türkiye´de Bilişim sektöründe bu dalların öğretim programlarının hazırlanarak eğitimine başlanması ile sektörde yıllardır süregelen eğitim açığını giderecek önemli bir girişim olacağı düşünülmektedir.

 Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Programında; 

1. Bilgisayar Teknik Servisi, 
2. Veri Tabanı Programcılığı, 
3. Web Programcılığı, 
4. Ağ İşletmenliği dalları yer almaktadır.

Bilgisayar Teknik Servisi: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılımı kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Ağ İşletmenliği: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım 
kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Web Programcılığı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Veri tabanı Programcılığı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Okulumuzda WEB PROGRAMCILIĞI DALI bulunmaktadır.

 Yazılım Geliştirme Dalı: Alanımızda Donanım Eğitimi, Donanımsal ve Yazılımsal Bakım Onarım Eğitimi, Python, C#, Html, Php, Asm.net, Sql, mobil uygulamalar gibi programlama eğitimleri, Web Tasarım uygulamaları, Animasyon ve Tasarım eğitimleri verilmektedir.

 

**STAJ/BECERİ EĞİTİMİ BİLGİLERİ**

Öğrencilerimiz haftanın son üç günü staja gitmektedir. 

Birden fazla şubesi olan alanlarımızda diğer şube haftanın ilk günü staja gider.

Asgari ücretin en az üçte biri kadar maaş alırlar

Okul Tarafından kaza sigortası yapılır

11. sınıfta iş güvenliği eğitimi alırlar

ÖĞRENCİLERİMİZİN STAJ YAPTIĞI KURUMLAR

TOPRAK MAHSÜLLERİ 

MADEN TETKİK ARAMA

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ATF BORA GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.

TOPRAK MAHSÜLLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 

ANKARA ADALET SARAYI

SIHHIYE SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ

ADLİ SİCİL İSTATİSTİK KURUMU

ANKARA DEFTERDARLIĞI

İŞKUR

BAHÇELİEVLER SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ

 ULUCANLAR SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ