Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

06.12.2017 2608

06-06-2020

Büro Yönetimi Alanının MEGEP kapsamına alınması ve bu çerçevede programlarının sektör analizine dayalı olarak modüler esaslı

hazırlanması, ülkemiz ekonomisi açısından çok önemli olan bu sektöre kalifiye eleman yetiştiren mesleki ve teknik eğitim sistemine yeni bir anlayış getirecektir.

Büro Yönetimi ve Sekreterlik Alanında;

1. Hukuk Sekreterliği,
2. Ticaret Sekreterliği,
3. Yönetici Sekreterliği dalları yer almaktadır.

Hukuk Sekreterliği: Hukuk sekreterliği mesleğinin gerektirdiği, günlük işler, dava hizmetleri, toplantı ve seyahat organizesi ile ilgili gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Ticaret Sekreterliği: Ticaret sekreterliği mesleğinin gerektirdiği hizmetleri yürütmek için gerekli olan ofis yönetimi, iletişim, bildirimler ve ödemeler ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Yönetici Sekreterliği: Yönetici sekreterliği mesleğinin gerektirdiği ofis makineleri, iletişim, sunum, toplantı ve seyahat hizmetleri ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Okulumuzda HUKUK SEKRETERLİĞİ DALI bulunmaktadır.

Büro Yönetimi Alanı; Hukuk Sekreterliği Dalı: öğrencilerimiz kamu ve hukuk alanı ile ilgili süreçleri izleme, yenileme ve uygulama becerileri, F klavyede on parmak eğitimi, ofis bilgisayar yazılımlarını iyi düzeyde öğrenme, web sitesi yapabilme ve içerik geliştirme, yönetme becerisi, Her türlü yazışma ve dosyalama işlemi, büro teknolojileri ve makinelerini etkin kullanabilme üzerine eğitim alırlar. Ayrıca Yöneticisine randevu ve rapor hazırlama, toplantı, tören, mekan ve protokol düzenlemeleri üzerine eğitilirler.

**STAJ/BECERİ EĞİTİMİ BİLGİLERİ**

Öğrencilerimiz haftanın son üç günü staja gitmektedir.

Birden fazla şubesi olan alanlarımızda diğer şube haftanın ilk günü staja gider.

Asgari ücretin en az üçte biri kadar maaş alırlar

Okul Tarafından kaza sigortası yapılır

11. sınıfta iş güvenliği eğitimi alırlar.

ÖĞRENCİLERİMİZİN STAJ YAPTIĞI KURUMLAR

SIHHIYE SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MADEN TETKİK ARAMA

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

ULUCANLAR SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ

ATF BORA GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.

TOPRAK MAHSÜLLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA ADALET SARAYI